Zdravo Da Ste

Dragočajanka: Adrenalin na 4 točka

Ovaj put u Dragočajanci ćemo ugostiti bračni par koji se bavi auto-moto sportovima.

Dario Biloš, nosilac titule prvaka Republike Srpske u auto-trkama, i Slađana Biloš koja se rekreativno bavi ovim sportovima, će nas uvesti u priču o auto-moto sportovima, ali i o tome kako je bavljenje ovim sportom im omogućilo da posjete nova mjesta i upoznaju nove ljude.

Dario Biloš kaže:

“Auto – trke su mi ostvareni san već od 18 godine. Bilo je niza padova i uspjeha. Veliko iskustvo. Upornost me je dovela do osvajanja titula i medalja. Ovo je sport pun adrenalina, koji pomaže da izbacim svu negativnu energiju iz sebe. Ovo je sport koji spaja ljude iz raznih zemalja. Sport u kojem se trkači udruže i “sklapaju motor” danima da bi svi bili u mogućnosti učestvovati. Sport koji te uči porazu. Uz auto – trke vozim i Suzuki V-STROM i Cross motor. U slobodno vrijeme moja supruga i ja uživamo u dugim vožnjama motorom. Pandemija nas spriječila da se vozimo van granica , ali smo zato upoznali prelijepe dijelove naše zemlje.”

Slađana Biloš kaže:

“Bojala sam se vožnje motora, ali avanturistički duh moga muža je prešao i na mene. Sada uživam. Kada čujem paljenje motora u garaži, sa kacigom na glavi momentalno sam na vratima. Lagana vožnja na drumu i pogled u prirodi je predivan osjećaj. Daje ti osjećaj slobode, mira i opuštanja. Uživamo u čestim druženjima sa drugim motoristima u izletima i u prirodi. Planirmo još mnogo toga. “

Vrijeme: četvrtak, 22.04. u 17:00

Trajanje: 60 min.

Prijaviti se možete na mejl oc@zdravodaste.org. Potrebno je da u mejlu navedete ime i prezime i godište.


Ovaj projekat je implementiran zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).