Zdravo Da Ste

Kreativni avgust – van sezone

Iza nas je šesnaesto izdanje Kreativnog avgusta i rekli smo sebi, hajde da ovu sjajnu priču zakotrljamo dalje od naše Banjaluke. Kreativni avgust je mnogo više od nekoliko radionica u avgustu. Te radionice su krajnji proizvod prije kojih smo pisali prijedlog projekta, kontaktirali potencijalne donatore, ostvarili saradnju sa lokalnom zajednicom i partnerima, izabrali voditelje radionica, pripremili ih za rad, riješili sve administrativne procedure… i još toliko toga.

Sve ove pripreme nisu tajna, ali kriju puno neočekivanih situacija. Željeli smo da svoje znanje i iskustvo prenesemo mladima i u drugim opštinama i gradovima. Započeli smo sa Laktašima, Kneževom, Kotor Varoši i Srpcom.

Želimo mladima u ovim zajednicama da približimo ideju Kreativnog avgusta, našeg „festivalčića“ koji traje tri sedmice, a cilj mu je da jača omladinski aktivizam i kreativnost kod mladih, kao i da bude opcija za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. U tu svrhu ćemo organizovati edukacije za mlade u 4 opštine.

Učesnici edukacija će imati priliku da prođu pripremu za aktivnosti u zajednici od pisanja projekta, prikupljanja sredstava, promocije do krajnjeg cilja. Nećemo kriti ništa. Na greškama se uči, a mi im nudimo naše greške tako da preskoče svoje.

Nakon edukacije imaće priliku da organizuju svoje inicijative koje će biti organizovane po uzoru na Kreativni avgust.

Prva edukacija je organizovana od 27. do 29.11. 2020. u Laktašima. Mladi Centra za djecu, mlade i porodicu iz Laktaša su već osmislili svoju inicijativu koju će realizovati u decembru uz našu mentorsku podršku. Bravo!

Sljedeća edukacija je planirana od 14. do 16.12. u Kneževu. Nakon toga slijede Kotor Varoš i Srbac.

Jedva čekamo da ove zajednice upoznamo sa kreativnom stranom omladinskog aktivizma!

__________________

Projekat ,,Kreativni Avgust 2020” realizuje se zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

#USAID #USAIDINBIH #IOMBiH IOM Bosnia and Herzegovina USAID Bosnia and Herzegovina

#zdravodaste #zdravodasteOC #cdmpl #laktaši #ocmagija #kneževo #kotorvaroš # cezarsrbac #srbac #kreativniavgust2020