Zdravo Da Ste

Kreativni mikrofon na Kreativnom avgustu

Sjećate li se Kreativnog mikrofona sa prošlog Kreativnog avgusta? Vodio ga Ognjen Tadić, AKA Psihologitarista. Nama se ta aktivnost toliko svidjela da smo odlučili da je ponovimo i ove godine.
A ove godine, simbolično, krećemo sa Buđenjem. Što je i logično, zar ne? Međutim, nije to bilo kakvo buđenje! Mislimo na ono Buđenje koje je preduslov za upravljanje vlastitim životom!
A upravljanje vlastitim životom može biti veoma teško. Onda čovjek ima potrebu da tu težinu zbaci sa sebe, ili drugim riječim izbaci iz sebe. Zanimljivo… „drugim riječima“. I zaista, čovjek riječima ispovjeda sebe, oslobađa se tereta. A mi ćemo to ove godine raditi kroz poeziju.
Naravno, ima nekih problema koje ne možemo ni izgovoriti ni ispjevati. I onda ih, narodski rečeno, guramo pod tepih. I to ćemo raditi ove godine. Ne metaforično, stvarno ćemo ih gurnuti pod tepih. Da, dobro ste pročitali! Baš pod pravi tepih!
Ok… Probudili smo se, i shvatili da smo odgovorni za vlastiti život. Shvatili da je teško, ali da tu težinu možemo prevesti na razne jezike, kao na primjer jezik poezije. Shvatili da neke stvari ne možemo ni izgovoriti, pa ih gurnili pod tepih, dok ne dođe vrijeme da ih izvučemo ispod tepiha i vidimo šta dalje sa njima. A onda smo se suočili sa nepredvidivošću života.
I šta sad? Sad ćemo hrabro kročiti u tu nepredvidivost, i nastaviti ići kroz nju. Biti svoji ali se ipak mijenjati.
Gosti Kreativnog mikrofona ove godine su Jelena Medić, Milan Rakulj, Jelena Topić i Darko Karać.
Datumi: srijeda i petak do kraja avgusta
Vrijeme: 19:00
Lokacija: Park Mladen stojanović – Omladinski centar Zdravo da ste